1

Grisini

Classic grissini

250g

1000g

Grissini pikantni

250g

1000g

Grisini sa morskom solju

250g

1000g

Integralni grisini

250g

1000g

Grisini sa susamom

250g

1000g

Meditareneo grisini

250g

1000g

„Nekada davno, u Torinu, živeo je doktor Teobaldo Pecchio, koji je uz pomoć pekara Antonia Brunera, 1678. godine izmislio GRISINE sa kojima je lečio i izlečio Vittoria Amedea II“

Mali kraljević Vittorio Amadeo je bolovao od nekoliko bolesti i više puta bio na ivici smrti. Odbijao je svu hranu osim dobro pečene korice hleba.

Doktor je godinama pokušavao da izleči nesrećno dete, sve dok nije došao na ideju i zamolio kraljevskog pekara da napravi hleb koji neće imati mekani deo.

U to vreme se pravio hleb pod nazivom ghërse, i pekar je jedan komad razvukao u dugacki štapić. dao mu je ime ghërsin ili kako ga danas nazivamo grisini.

Mladom kraljeviću iz kraljevske porodice Savoia su se grisini toliko dopali da je počeo da jede. Ozdravio i kasnije postao prvi kralj Sardinije.

Izvor: ITALIJANSKA KUHINJA

Naziv proizvoda

Neutral grisini

Grisini sa morskom solju

Integralni grisini

Mediteraneo

Grissini pikantni

Grissini sa belim lukom

Težina komada / peciva

100g, 250g i 1kg

100g, 250g i 1kg

100g, 250g i 1kg

100g, 250g i 1kg

100g, 250g i 1kg

100g, 250g i 1kg

Pakovanje

10 komada

10 komada

10 komada

10 komada

10 komada

10 komada

Translate »