Grisini

Classic grissini
250g
1000g

Grissini pikantni
250g
1000g

Grisini sa morskom solju
250g
1000g

Integralni grisini
250g
1000g

Grisini sa susamom
250g
1000g

Meditareneo grisini
250g
1000g
„Nekada davno, u Torinu, živeo je doktor Teobaldo Pecchio, koji je uz pomoć pekara Antonia Brunera, 1678. godine izmislio GRISINE sa kojima je lečio i izlečio Vittoria Amedea II“
Mali kraljević Vittorio Amadeo je bolovao od nekoliko bolesti i više puta bio na ivici smrti. Odbijao je svu hranu osim dobro pečene korice hleba.
Doktor je godinama pokušavao da izleči nesrećno dete, sve dok nije došao na ideju i zamolio kraljevskog pekara da napravi hleb koji neće imati mekani deo.
U to vreme se pravio hleb pod nazivom ghërse, i pekar je jedan komad razvukao u dugacki štapić. dao mu je ime ghërsin ili kako ga danas nazivamo grisini.
Mladom kraljeviću iz kraljevske porodice Savoia su se grisini toliko dopali da je počeo da jede. Ozdravio i kasnije postao prvi kralj Sardinije.
Izvor: ITALIJANSKA KUHINJA
Naziv proizvoda
Neutral grisini
Grisini sa morskom solju
Integralni grisini
Mediteraneo
Grissini pikantni
Grissini sa belim lukom
Težina komada / peciva
100g, 250g i 1kg
100g, 250g i 1kg
100g, 250g i 1kg
100g, 250g i 1kg
100g, 250g i 1kg
100g, 250g i 1kg
Pakovanje
10 komada
10 komada
10 komada
10 komada
10 komada
10 komada